وزیر خارجه آمریکا برای اولین‌بار از بنای یادبود قربانیان بمباران اتمی هیروشیما در ژاپن بازدید کرده است.

جان کری بلندپایه‌ترین مقام آمریکایی است که به هیروشیما رفته است. شهری که بر اثر بمباران اتمی آمریکا در سال ۱۹۴۵ حدود ۱۴۰ هزار کشته داد.

آقای کری گفته به شدت تحت تاثیر تصویرهایی قرار گرفته که در موزه هیروشیما دیده و هیچ وقت آنچه را دیده فراموش نخواهد کرد.

به جز وزیر خارجه آمریکا و ژاپن، سایر وزرای خارجه گروه هفت از جمله وزرای خارجه کشورهای بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و کانادا هم در این مراسم حضور داشته‌اند.

آنها به احترام قربانیان اولین بمباران اتمی جهان یک دقیقه سکوت کردند.

وزیر خارجه ژاپن گفته به عمد این شهر را برای برگزاری اجلاس گروه هفت انتخاب کرده تا پیامی برای پایان دادن به تولید سلاح‌های هسته‌ای در جهان باشد.

قرار است نشست گروه هفت ماه آینده در هیروشیما برگزار شود.

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان از موزه هیروشیما هم بازدید کردند. در این موزه تاریخ زندگی کسانی که در بمباران هیروشیما جان خود را از دست دادند، ثبت شده است.

آقای کری در دفتر یادبود موزه هیروشیما نوشته است که این "یک یادآوری ناگوار و سخت است تا متقاعد شویم که نه تنها باید به تهدید سلاح‌های هسته‌ای پایان دهیم بلکه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از جنگ به کار گیریم."

پنج سال و نیم قبل در مردادماه ۱۳۸۹ (اوت ۲۰۱۰) برای اولین بار یک مقام آمریکایی در سالگرد حمله اتمی این کشور به ژاپن رفت و در مراسم بزرگداشت قربانیان شرکت کرد.

بمباران اتمی هیروشیما

در ساعت ۸:۱۰ صبح روز ۶ اوت ۱۹۴۵، یک بمب‌افکن بی ۲۹ آمریکا به نام انولا گی یک بمب اورانیومی پرتاب کرد که در ارتفاع حدود ۶۰۰ متری منفجر شد.

آلبوم عکس: هیروشیما بعد از بمباران اتمی

گزارش: آیا بمباران اتمی هیروشیما ضرورت داشت؟

آن بمب که جان حداقل ۱۴۰ هزار نفر را گرفت، و بمب اتمی دیگری که سه روز بعد بر ناگازاکی افکنده شد، از عوامل مهم پایان جنگ جهانی دوم تلقی می‌شود.

تصور می‌شود که فقط در آن روز ۷۰ هزار نفر کشته شده باشند. شمار بیشتری در اثر جراحات هولناک ناشی از تشعشعات اتمی در روزها، هفته‌ها و ماه‌های پس از آن جان باختند.